CÂȘTIGĂTORII CALL FOR PROJECTS - INNOVATIVE FUTURE PLATFORM

INNOVATIVE FUTURE PLATFORM

CALL FOR PROJECTS:
15.11.2021 - 15.01.2022

Pentru ediția 2022 a ROMANIAN CREATIVE WEEK, secțiunea INNOVATIVE FUTURE PLATFORM va cuprinde atât o selecție curatorială, cât și o selecție de proiecte din cadrul CALL FOR PROJECTS.

BE PART OF IT!
CREATE & INNOVATE IN A RESPONSIBLE WAY!
WE’LL DO THE REST!

Poți fi parte din IF Platform aplicând la Call for Projects!


Această inițiativă deschide porțile pentru ca tinerele talente să-și prezinte colecțiile pe podiumul RCW și să beneficieze de expunerea media, profesionalismul echipei și sprijinul din partea unor parteneri strategici – sub formă de premii sau/și burse. Toate aceste aspecte în contextul amplului festival dedicat industriilor creative!

IF PLATFORM CALL FOR PROJECTS se adresează:

● masteranzilor care sunt în primul sau al doilea an de studii masterale - de la oricare specializare din cadrul Universităților de Artă;

● tinerilor designeri care activează deja în industrie, fie pentru propriul label, fie ca angajați ai unui brand;

● creativi din diverse domenii (nu sunt necesare studii de Modă sau studii de Artă) care realizează colecții sub brand propriu sau/și au un atelier.Perioada de înscrieri la Call for Projects s-a încheiat.
Câștigătorii vor fi anunțați pe 20.01.2022.
Mulțumiri tuturor celor care au aplicat!

Câteva precizări importante:

● după deadline-ul din ianuarie, un juriu format din membrii ai echipei RCW va selecta proiectele câștigătoare, ce vor fi anunțate printr-un comunicat postat pe pagina oficială a RCW, în data de 20.01.2022. În jurizarea proiectelor înscrise se va ține cont de: concept, creativitate, originalitate, inovație, soluții tehnice, relevanța pentru temă;

● va urma o perioadă de mentorat, în care se vor face întâlniri online cu echipa RCW IF Platform, legate de ce va presupune realizarea colecției și prezentarea ei în cadrul ediției 2022, ce se va desfășura între 20-30 mai;

● costurile realizării colecției de 7 ansambluri vestimentare, precum și costurile de drum / cazare vor cădea în sarcina fiecărui participant;

● RCW și FEPIC vor acoperi: costurile de participare la fashion show, logistica, grupa de modele, machiaj și coafură - profesioniste, plus importanta parte de comunicare / PR;

● parteneri și sponsori din industrie vor oferi feedback-uri valoroase și premii, burse;

● în funcție de situația pandemică și de restricțiile impuse de autorități, se vor comunica din timp regulile de participare la eveniment, pentru a se asigura, ca și la ediția 2021, un mediu de lucru safe pentru echipele de organizare și pentru toți cei implicați.


Despre INNOVATIVE FUTURE PLATFORM:

Începând cu RCW21, IF Platform și-a propus să sprijine demersurile inovative care pot să ajute la construirea unui viitor responsabil al industriei modei din România.

Secțiunea este coordonată de Lucian Broscățean, iar consultantul creativ e Ioana Ciolacu.

În selecția curatorială a ediției 2021 au fost incluși nu doar designeri vestimentari, ci și scenografi, arhitecți, designeri de interior, etc., tocmai pentru a pune accentul pe complexitatea industriilor creative.

Colecțiile prezentate pe podiumul RCW precum și piesele vestimentare ce au făcut parte din expoziția „RIGHT HERE, RIGHT NOW” curatoriată de Ovidiu Buta în Palatul Culturii din Iași, s-au înscris în direcția creativă trasată pentru întregul festival.

Participanții secțiunii IF Platform au avut șansa să aplice la mai multe concursuri RCW, iar feedback-urile din partea presei i-au ajutat să aibă o expunere necesară pentru demersurile lor.

RCW și FEPIC (Federația Patronală a Industriile Creative) au suportat și costurile participării.

Networking-ul din cadrul festivalului a fost important pentru: generarea unor proiecte noi, includerea pieselor în editoriale și nu în ultimul rând pentru job-uri, oportunități, contracte.

O astfel de platformă dedicată unui viitor inovativ ajută noua generație de creativi.

SUCCES și abia așteptăm să descoperim proiectele voastre!