Marinela Ciobanu

MARINELA CIOBANU, s-a născut pe 24 septembrie 1984, în Bacău, trăiește și lucrează în Iași. A absolvit în anul 2007 Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design, specializarea Pictură, din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași. În 2009, a absolvit masteratul în Arte Plastice, din cadrul aceleiași Universități. În anul 2006, a participat cu o bursă Erasmus la Universidad de Salamanca, Spania.

Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Iași din anul 2007.

Cu multiple premii obținute la saloanele de artă vizuală din România, lucrările Marinelei Ciobanu sunt prezente în colecții particulare din țară și din străinătate.

În ultima expoziție „Marinela Ciobanu reușește să contureze povestea și tenebrele unei izolări când atroce, când reconfortante în spațiul intim și în aparență limitat al propriului cămin. Marinela Ciobanu ne propune un univers destructurant în interiorul căruia plapuma, plantele din dormitor și pereții lipsiți de contur devin piesele unui decor ce va susține desfășurarea unui fir narativ în mai multe acte. Într-o primă instanță, tablourile artistei pot fi receptate în mod categoric ca o succesiune de autoportrete, același personaj reapărând ori fiind sugerat de fiecare dată într-o nouă ipostază, același personaj, artista însăși, fiind surprins cum este încercat de un nou gând, de o nouă stare ori poate, de ce nu, de o nouă remușcare. Ceea ce reușește în mod formidabil Marinela Ciobanu însă, calitate semnificativă și rară a artiștilor de acest gen, este să stabilească o complicitate imediată și totală între tablou și receptorul său. Artista creează prin lucrările sale un spațiu de o maximă specificitate, clar determinat, dar care, în mod paradoxal și extrem de atașant, are capacitatea de a fi apropriat și însușit de orice privitor care prezintă în mod natural o astfel de disponibilitate.” (Viviana Gheorghian)