Mihai Plătică

Mihai Plătică trăiește și creează în Cluj, România

“Mihai Plătică propune o abordare esențialistă a artei. Pentru el fotografia și arta în sine sunt o formă de observare care se întâmplă să fie o metodă importantă nu numai pentru artă, ci și pentru științele naturii. Artistul este inspirat de fizicalitățile lumii care ne înconjoară, completând spectacolul subtil al elementelor printr-un interes oarecum frivol, dar plin de curiozitate, pentru modul în care știința abordează realitățile fizice ale universului.

Mihai Plătică investighează natura materialităților, interoghează evidentul obiectelor, corpurilor și elementelor concrete ale spațiului. El se concentrează pe o problemă elementară: care este logica inerentă a obiectelor, modul în care fotografia poate interpreta principiile generale ale schimbării care guvernează toate corpurile naturale. Lucrările pot fi percepute ca o încercare de a contribui la ontologia substanței.

Întrucât operele de artă au propria lor natură fizică și mediatică, operele lui ne obligă să ne gândim la obiecte și forme sub un dublu aspect amintindu-ne că arta este reprezentație pură.” (Keszeg Anna)