From waste to experimental couture este o mini-galerie de accesorii și piese vestimentare realizate din materiale plant based și sustenabile. Pentru a avea un impact real asupra planetei noastre, trebuie să înțelegem că nu toate resturile sunt deșeuri și că acestea pot fi folosite pentru a (re)crea ceva inovator și frumos, totodată.

Moda sustenabilă face apel la folosirea materialelor organice, la reciclarea materialelor și la evitarea chimicalelor care dăunează mediului înconjurător. Totodată, sustenabilitatea în modă înseamnă un consum mai responsabil. Din fericire, numeroase branduri au făcut schimbări și produc articole care nu afectează natura. printre acesta și selecția din această expoziție: Muse um concept, REDU, Bizar Concept, HUNA, Common Parts, CYCLEDERROR, BORBALA, ISAI, anacuamic, RAMURI.

Creațiile designerilor invitați atrag atenția că există multe moduri de a ne bucura de o garderobă cu o cauză, cu haine realizate din fibre reciclate, din țesături upcycled, din materii prime plant based sau doar materiale obținute într-un mod responsabil cu mediul înconjurător.

Împreună, prin soluții creative precum cele pe care din această expoziție, putem contribui la promovarea unei lumi mai reziliente, una pe care putem fi mândri că o lăsăm în urmă pentru generația următoare – cu apă proaspătă de băut, aer curat de respirat, dar și cu haine creative care rezistă îndelung.

Curator: Caterina Pruteanu

Locație: Lobby Sala „Henri Coandă” – Palatul Culturii, Iași

Data: 26 Mai 2022