Bianca Ilonca

Bianca Ilonca crede că moda este povestea geniului uman, o fuziune mistică între artă și știință tradusă într-o piesă vestimentară. Ea a transformat pictura în mișcare pe suprafața hainelor și a schimbat valoarea socială a artei și a modei. Trecutul, prezentul și viitorul a ceea ce purtăm este rezumatul a tot ceea ce înconjoară și dezvoltă oamenii, o experiență senzorială și tridimensională pe care toți o creăm împreună cu gândurile și intuiția noastră. Găsirea echilibrului între ordine și haos devine o metaforă a procesului creativ care transcende limitele imaginației. Timpul și spațiul capătă o nouă dimensiune, făcând din lume o extensie a minții. Arta este expresia realității interioare a „creatorului”. Aceasta este proiecția minții lui exprimată prin trup și suflet, iar ceea ce el lasă pe acest pământ este un adevăr al timpului în care a trăit. Fiecare ființă umană este un creator și își definește propria realitate, o construiește conceptual în jurul propriilor teorii despre frumusețe și autenticitate, ca un colaj al sufletului, conceput de minte. Creativitatea este o poartă de acces la subconștient, unde visele și emoțiile transformă realitatea.

Conceptuală și plină de forță, imaginea îmbină textul și descrie tot ce a simțit ea ca om în momentul creativ. Activismul din opera ei urmărește să deschidă unele conștiințe umane în jurul ei, să slăbească barierele inventate de umanitate despre sexualitate, rasă și culoarea pielii. Totul este o invenție care are o cauză și un efect. Cauzele le stabilim în functie de punctul de vedere personal, care este diferit in fiecare dintre noi si poate fi schimbat în orice moment. Viitorul este un prezent continuu. Efemeritatea momentului joacă o iluzie în mintea noastră. Problemele de mediu și drepturile omului sunt considerații implicite pentru artă și îmbrăcăminte.

Tot ceea ce este creat de un artist posedă o inteligență energetică și o frumusețe unică, iar atunci când este purtat, transmite o emoție. Fiecare dintre noi este o operă de artă în sine.

Aceasta este realitatea văzută prin ochii ei.