În ediția a doua, New Media Alley reintegrează și updatează o serie de proiecte artistice de success din prima ediție, și anume instalația de light design HEXALIGHT creată de artistul Daniel Mancas, Reactive Fountain a artiștilor Silviu Apostol și Andrei Cozlac, Videomapping pe Școala Gheoghe Asachi a grupului de VJ Edge Mapping, proiecte care au ca scop fundamentarea producțiilor generate de NEW MEDIA ALLEY ca model de practică constantă în promovarea și dezvoltarea proiectelor tinerilor artiști. Acest segment este continuat de o serie de instalații sonore interactive (Organ Tubes – realizat de EdgeMapping și Chemical Soundscapes – realiazat de către artistul Alexandros Raptis) care provoacă publicul la o descoperire a sunetului și a luminii prin gesturi participative. Instalația Ship of fools realizată de Indie Box, îmbină coregrafia, filmul de dans contemporan și instalația video, într-o sculptură vizuală fizică și digitală, în care dansul și timpul transformă inclusiv suprafața de proiecție.
Zona instalațiilor new media funcționează ca un catalizator către scena performativă Human and technology stage, unde artiștii performeri vor interpreta live o serie de lucrări din practică lor de cercetare. Reality Check este partea a doua a performence-ului Singing Bodies Trilogy și vorbește despre un mod în care individul experimentează și translează contextul urban prin sunet și mișcare, unde artistul Denis Bolborea se folosește de dans contemporan și tehnici de beat box și loopstation și de videomapping pentru a structura un discurs coerent în relația dintre corp și oraș. Performanceul Reality Check este completat de lucrarea Entagled Souls a tinerilor coregrafi Radu Alexandru și Alice Veliche care folosesc corpul, dansul și interacțiunea, pentru a genera prin tactilitatea corpului universul sonor al contactului, al apropierii și al distanțării. Artistul Danaga crează pentru NEW MEDIA ALLEY lucrarea Recycle, o instalație performativă experimentală în care artistul performează într-o construcție de tuburi și instrumente digitale, creând un univers ritualic.
New Media Alley își dorește să creeze o alee în care publicul să se piardă în experiențe sinestezice și contemplative, un loc în care tehnologia este umanizată și integrată organic într-un discurs artistic.