Componenta Educativă
Implicarea studenților de la Universitatea Naționala de Arte „George Enescu”, Iași, Departamentul Fotografie, video și procesarea computerizată a imaginii, Grafică, Teatru și Coregrafie, ale căror proiecte de instalații interactive vor putea fi expuse publicului larg.
Proiecte colaborative în direcția digital arts, graphics și motion graphics vor fi convertite în formate NFT cu posibilitatea de a fi tranzacționate cu cryptomonede.
O parte din lucrări vor fi selectate în urma unui concurs de proiecte de instalații artistice inovatoare cu tema: INTER-CONNECTION.
Componenta Culturală
Dimensiunea culturală presupune contractul publicului local cu noi forme de artă contemporană digitală și proiecte de new media, în contextul trendurilor internationale și conștientizarea formelor noi de cunoaștere artistică.
Ediția din acest an va avea un focus aparte pe conștientizarea unor perspective noi de a consuma sau achiziționa un produs artistic în sistemele tehnologizate de tip NFT, BLOCKCHAIN, CRYPTOMONEDE.
Componenta Creative Media
Implicarea artiștilor activi și a companiilor specializate în industria mediilor digitale creative cu scopul producției unor lucrări digitale imersive de tip VR, AR, VIDEO MAPPING.
Artiști naționali, locali și companii cu o practică relevantă în artele new media vor fi organizați în expoziții în spațiul public în formatul unor noduri: FOCUSING ARTIST POINT.
Medii Abordate
Instalații video interactive
Instalații performative
Instalații de sunet interactive
Instalații de tip Virtual Reality
Instalații de tip Augumented Reality
Video Mapping
Digital Arts
Video Art
Internet Art
NFT – Market stand