Nikita (Mykyta) Kadan

S-a născut la Kiev în 1982. Abordează pictura, grafica și instalațiile, adesea în colaborări interdisciplinare cu arhitecți, sociologi și activiști pentru drepturile omului. Este membru al grupării artistice REP (Revolutionary Experimental Space – Spațiu revoluționar experimental) și membru fondator al (Comitetului Artistic) Hudrada, un colectiv activist și curatorial. Trăiește la Kiev.

„Lucrările lui Nikita Kadan combină încercarea de a reprezenta pierderea unui narativ istoric coerent și efortul de a-i restabili rolul în societate. Alinierea atentă a operei sale la subiecte socio-politice ne oferă o perspectivă profundă asupra experienței politice a „prezentului” totalizator care caracterizează situația actuală din Ucraina. Continuând tradiția activismului colectiv din cadrul grupării R.E.P, Kadan a elaborat o serie de lucrări individuale care cuprindeau noțiunile de politici ale memoriei și relațiile dintre narativele modernității și realitatea societății capitaliste.” (Silvia Franceschini)

Thomas Fink

Meșterul care produce lucrarea lui Nikita Kadan s-a născut în sudul Germaniei în 1990. După ce a invățat meșteșugul fierăriei în Germania, a străbătut Europa ca și calfă călătoare timp de 5 ani, în final stabilindu-se la Sibiu. În satul Hosman, Sibiu, a preluat un atelier de fierărie tradițională unde face obiecte funcționale, artistice și cuțite. Marea sa pasiune este utilizarea tehnicilor tradiționale în designul contemporan.