Alexandra Lăcătușu

„Povești Cusute” a aparut în timp ce făceam primii pași spre lumea designului vestimentar. Pe atunci studentă la Design Textil în cadrul Universității Naționale de Arte București, am folosit imprimeurile textile realizate în perioada Licenței, în prima mea colecție-capsulă cu titlul „Nuanțele Iubirii”.

Proiectul este întemeiat pe ideea că fiecare lucru care ne înconjoară are o poveste, un logos al său lăuntric al cărui taină este descoperită și tradusă de artist prin mijloace de expresie specifice, eu alegând ca mijloc de expresie – haina.

Fie ca este vorba de libertatea zborului unei pasări, gingășia unei flori sau chiar teme mai profunde ce țin de natura intrinsecă a umanului, brandul tinde să se inspire din toate acestea și să le transpună în obiecte vestimentare a căror unicitate să reziste în timp.

Dragostea pentru simbol, ca oglindire a lumii înconjurătoare a dus la folosirea de imprimeuri și broderii reinterpretate sau abstractizate, sub emblema unui aer minimalist și rafinat. Sinteza acestora cu siluete în linii simple, fluide, ce propun adesea jocuri geometrice, asimetrii, și cu palete cromatice restrânse, subtile este ceea ce definește particularitatea brandului.

Se dorește să se creeze o estetică modernă, elegantă si totodată artistică și creativă, dar care să își păstreze firescul prin realizarea hainei ca extensie a omului, fără a-i deforma frumusețea naturală.