Andreea Castrase

Andreea Castrase a absolvit cursurile Departamentului Modă-design vestimentar din cadrul Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, iar în prezent urmează studiile de doctorat la aceeași instituție.

Dimensiunea interdisciplinară a modei conceptuale a fost una dintre temele centrale în cadrul proiectelor realizate de-a lungul timpului, asimilând referințe culturale și influențe din diferite domenii creative.

A dobândit experiență profesională prin intermediul unui stagiu desfășurat în atelierul din Antwerp al designerului Ann Demeulemeester, unul dintre cei mai reprezentativi designeri ai modei contemporane conceptuale. De asemenea, a activat ca stagiar și designer vestimentar în cadrul departamentelor de creație ale companiei H&M, în Stockholm.

Andreea Castrase a participat cu proiecte la diverse evenimente naționale și internaționale: International Fashion Showcase la London Fashion Week, expoziția „Standpoint”, Romanian Design Week, „Ingmar Bergman and His Legacy in Fashion and Art”, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

A obținut o serie de premii, printre cele mai importante fiind: Premiul Best Young Designer în cadrul ELLE Style Awards, România; Locul 1 / Premiul pentru cel mai bun proiect de modă în cadrul concursului organizat de NOWFASHION și instituția Mod’art, Paris. Alături de co-fondatorul Nowfashion, Valerio Nappi și redactorul-șef Jessica Michault, din juriu au făcut parte și unele dintre cele mai influente personalități ale industriei precum: Diane Pernet, Mario Lefranc – directorul atelierului Hermès, Jessica Dufour – reprezentant al Galeries Lafayette; Premiul „Globul de Cristal” al revistei Beau Monde pentru „Cel mai bun tânăr designer”; Like New Designers by Atelier Perwoll: Premiul pentru cel mai bun proiect de modă, oferit de Henkel, în parteneriat cu Molecule F și Band of Creators.

 

Creațiile proprii au apărut în recenzii sau editoriale ale unor prestigioase publicații precum: Elle, Harper’s Bazaar, Beau Monde, Glamour, The One, The Institute, Cosmopolitan, Marie Claire, A-List Magazine, NowFashion.com, Fashion & Beauty.ro etc.