KAN

Prin KAN ne dorim să cream haine unice și sustenabile, prietenoase cu oamenii, animalele și mediul înconjurător.

Brand-ul nostru de haine a luat ființa acum cinci ani in Mexic. Contactul cu talentații artiști si artizani ai Mexicului a dat viață viziunii noastre de a crea brand-ul de haine KAN. Îmbinarea îndrăzneață a culorilor, contopirea fascinantelor tipare cu motive din lumea naturală, a fost sursa de inspirație pentru a crea haine unice și pline de culoare, realizate cu dragoste pentru cultură, oameni și mediu.

Înzestrați cu experiența de neuitat a Mexicului, am decis sa explorăm un nou capitol al existenței brand-ului si ne-am relocat acasă, în România. Aici am început să experimentăm cu noi design-uri și materiale naturale de la furnizori europeni foarte pasionați de sustenabilitate. Contactul cu acești furnizori, învățămintele acumulate lucrând cu ei și noțiunile pe care le aprofundam de la o colecție la alta, au rezultat în KAN devenind un brand tot mai conștiincios și mai dornic de a avea un impact pozitiv asupra mediului.

Știm că suntem responsabili pentru ceea ce lăsăm în urma, atât pentru planetă cât și pentru generațiile viitoare. Învățam neîncetat, acumulând mai multe informații pentru a îmbunătăți procesul nostru de creație si producție, astfel minimalizând impactul social și al mediului. Suntem mândri de progresul pe care l-am făcut până în prezent și avem ambiție si dorința indestructibile pentru a deveni cea mai sustenabilă versiune a noastră. 

Ce are deosebită valoare pentru noi: să folosim materiale sustenabile precum lâna organică și piele ecologică, in și bumbac; să reducem amprenta de carbon, producând hainele în Romania, cu materiale textile din Europa; să reducem inventarul rămas în urma colecțiilor prin monitorizarea constantă a stocului, producând în funcție de cererea clienților noștri; avem grijă unii de alții, prin munca corect plătită și prin a ne asigura că echipa noastră are condiții de muncă potrivite și echilibru între viețile profesionale și personale; să stimulăm un mediu de lucru divers, inclusiv și meritocratic; să creăm piese vestimentare de calitate și atemporale, care pot fi purtate ani la rând.

Pe lângă magazinul nostru online, KAN poate fi găsit pe platforme online precum: About You, Zalando, Fashion Days și Plain Tiger, printre alții. Incepând cu 2023, plănuim extinderea în Statele Unite ale Americii.

Fondator și designer KAN – Manuela Van Vloten-Sabarez
Designer KAN – Cerasela Nicoară